Aug 13, 2014, 4:45 PM

Бъдещето на България 

  Poetry » Civilian
346 1 0

Мария Събева

 

Бъдещето на България

 

Бъдещето на България дълбоко спи

и чака някой принц да го събуди.

Ще чака дълго, щом народът спи,

не е готов за бъдещето да се труди.

 

Той спи, сънува, чака милостиня

от силните с протегната ръка.

На честните гласът е глас в пустиня,

а мръсните пари текат като река.

 

Но вярвам – бъдещето ще събудят

достойни млади хора във страната,

които честно и с любов се трудят,

жертвоготовни и с огън в сърцата.

 

От сън дълбок България ще се събуди,

отново като Феникс ще възкръсне.

За бъдещето смело ще се труди,

а слънцето тъмата ще разпръсне.

 

 

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??