14 jun 2020, 1:02  

Бъди! 

  Poesía
1217 3 4

на Йоан, моето пораснало момче 

 

И ето, че се случи. Ти затвори

на свойта книга първата глава.

 От тук нататък сините простори

са твои за безкрайни времена.

 

Бъди като орела - горд и силен!

Не спирай да летиш и в бурни дни.

Че само в битка с вятъра размирен,

се научава всяка птица да лети!

 

Непримирим бъди!Мечтай на едро!

Не се задоволявай със трохи.

Животът често награждава щедро

онези със най-смелите мечти.

 

Живей! Гори и щедро се раздавай!

Щом обич даваш, нежност не пести!

Унилият - с надежда окрилявай.

Нещастният - със думи утеши.

 

Бъди приятел! Мил любим! И нека,

по пътя ти да грее светлина.

Води се от човешкото в човека.

Търси дълбоко под повърхността.

 

Гради с любов и имай крепка вяра

- животът чудо е и всеки миг е свят.

Раздавай се на хората без мяра.

Човекът само с обич е богат !

 

 

© Магдалена Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??