БЪЛГАРИЙО!
Българийо, във тебе ще остана,
защото ти си моята страна,
защото като мен си жива рана,
и като всяка майка си една!
Защото съм се хранил от гръдта ти,
от твойта изворна вода съм пил.
Защото слънцето най-ярко свети
там, където аз съм се родил!
Обичам те, Българийо, и няма
да избледнее моята любов!
Нима до време се обича мама?!
Нима свещен е всеки пристан нов?!
23. 11. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados