В България
е истината вечна -
страна на сила,
чест и мъжество!
България е моята
Родина - една, красива,
мила и любима!
В България
е истината вечна -
страна, изпълнена
с копнежи и мечти!
България е моята
Родина - една красива
гледка, спираща дъха,
един прекрасен дом
поглежда от върха!
... Прибирам се
със стъпки натежали,
минавам покрай
къщичките стари,
намирам дворовете -
опустяли...
покрити с пепел са
и старите кинжали...
... усмихвам се на
няколко жътвари
и сторвам път на
някогашните козари,
които днес са
пенсионери стари...
... ръкувам се
със моите другари,
край кръчмата
отново застояли...
... Но в този миг
сърцето ми Гори!
Гори по теб,
страна прекрасна -
... Да, Българийо -
това си ти -
това си ти,
във моите очи!...
****************************
© Радина Гечева Todos los derechos reservados