4 мая 2007 г., 14:33

...България... 

  Поэзия
819 0 3
 

В България

е истината вечна -

страна на сила,

чест и мъжество!

България е моята

Родина - една, красива,

мила и любима!

В България

е истината вечна -

страна, изпълнена

с копнежи и мечти!

България е моята

Родина - една красива

гледка, спираща дъха,

един прекрасен дом

поглежда от върха!

... Прибирам се

със стъпки натежали,

минавам покрай

къщичките стари,

намирам дворовете -

опустяли...

покрити с пепел са

и старите кинжали...

... усмихвам се на

няколко жътвари

и сторвам път на

някогашните козари,

които днес са

пенсионери стари...

... ръкувам се

със моите другари,

край кръчмата

отново застояли...

... Но в този миг

сърцето ми Гори!

Гори по теб,

страна прекрасна -

... Да,  Българийо -

това си ти -

това си ти,

във моите очи!...

****************************

© Радина Гечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??