29 mar 2017, 3:14

Българка 

  Poesía » Civil
1267 4 4

Пред нищетата не сведе ти глава

и гордо със труда си преживяваше,

закрилница на старци и деца,

ти пак бе гордата жена.

 

Отгледала си толкова юнаци,

един от друг по смели и добри,

и никога не искаше парични знаци,

защото гордостта във тебе се всели.

 

Пред българката, ето, нашия поклон,

изхранила хайдути и герои,

а нея никой не положи в трон,

тя бе невидима и силна в своя стон.

 

А българската майка е светица,

родила и отгледала децата сам-сама

да бранят своята родина и звездица,

че нашата държава не приема чужди светила.

 

© Борислав тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??