Узрели са вече житата
и рони се пълният клас,
а тати е там, във земята
и няма да влезе при нас.
За жътва е време сега,
жътварките пеят на глас,
но тихо е днес у дома
и тати го няма сред нас.
Жътварка с дълга коса
пожъна в нашият дом,
за жътва тъй рано дошла,
почерни тя скромният дом.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados