30.08.2019 г., 7:41 ч.

Жътва 

  Поезия
147 0 2

Узрели са вече житата

и рони се пълният клас,

а тати е там, във земята

и няма да влезе при нас.

 

За жътва е време сега,

жътварките пеят на глас,

но тихо е днес у дома

и тати го няма сред нас.

 

Жътварка с дълга коса

пожъна в нашият дом,

за жътва тъй рано дошла,

почерни тя скромният дом.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??