10 jul 2012, 10:49

Canor Nocturnum 

  Poesía
1010 0 1

(Песен на нощта)


Тиха нощна музика -
фон на пейзаж
                          в тишина,
дъх на вековна лирика.
Докосване,
                   шепот,
                                молба...
за полет отдавна мечтан,
без следа от
                      старание
за сбъдване на цветен блян
в сив
         свят
                  на страдание.
Нежна лунна мелодия -
искрица от
                    ярка звезда -
твори нова история
от нишка
                 небесна
                               везба,
пазила поколения
на легенди
                  в изкуства.
Сега са вдъхновения
за днешни
                  и бъдни
                                чувства.

... Ах, нощни песнопения!

 

© Кристиана Костадинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??