(Песен на нощта)
Тиха нощна музика -
фон на пейзаж
в тишина,
дъх на вековна лирика.
Докосване,
шепот,
молба...
за полет отдавна мечтан,
без следа от
старание
за сбъдване на цветен блян
в сив
свят
на страдание.
Нежна лунна мелодия -
искрица от
ярка звезда -
твори нова история
от нишка
небесна
везба,
пазила поколения
на легенди
в изкуства.
Сега са вдъхновения
за днешни
и бъдни
чувства.
... Ах, нощни песнопения!
© Кристиана Костадинова Все права защищены
Поздрав, Кристиана!