Денят с нощта се сменя,
на слънцето луната прави път.
Човек - човек изменя,
но Той видял е всичко! Той денят!
Усмихва се и тайно прѝхва
от тези " чудни", "чудни чудеса".
А вятърът и той притихва,
видял, разбрал човешките неща...
Какво се стягаш, Ти Човеко!
Нима с орлите, ще живееш?!
Върви, върви спокойно, леко...
Ти трябва да твориш, да пееш!
Да литнеш горе, надалеко...!
Човек си Ти! Това умееш...
_______________________
Carpe diem е популярен израз от латинската поема на Хораций. В превод означава „грабни момента“, „живей днес“.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados