31 may 2016, 1:29  

...Целувка... 

  Poesía » De amor
447 0 3

 

...Целувка...

 

 

Поглеждаш ме в очите,

поглеждам те и аз,

може би някой от нас

двамата знае да чете сърца...

или пък са се намерили две сродни души...

 

Смееш се и шепнеш...,

аз също потрепервам нервно в ромолене...

Може би затова вали навън,

но слънцето грее отвътре и навсякъде

и пречистени са очите

на дните и нощите слети в една съдба...

 

Приближаваш се и в света ми навлизаш...,

аз също прекрачвам портите,

а може би пък вече сме създали една посока...

или пък нещо друго...не знам,

но ето какво не спира да се случва...

 

С наивен възторг

и преливаща радост,

питаш ме бедумно

може ли да запея песента...

и да ти покажа...това, какво е една целувка?

 

Целувка е нежното ехо на мелодията,

нотите и буквите на това да обичаш

смело и страстно живота и да осезаваш-

химна неприкосновен

на птицата на която преди

не е могло да подражаваш...

 

Целувка е сладкия език,

с който общуват

две сърца

или може би две сродни души в една,

и споделят своите впечатления

за аромата на цветята...

 

Целувката е...о, Боже...!

Защо все още ме караш

да ти обяснявам...

... не се сърдя...,

но защо ме питаш?!

Просто вплети устните си в моите

и тогава ще разбереш

това какво е една целувка...!

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви...!
  • "Целувка е нежното ехо на мелодията"... Невероятно красиво!
  • Ааа, не! Не е честно! Защо е толкова прекрасно...
    От къде това вдъхновение и цялата тази красота?
    Прекрасни стихове и какъв живот и сърце имат...
Propuestas
: ??:??