Не "някаква целувка", а една,
получена в средата на шосето,
когато в мрачината на нощта
със фарове колите ни просветват,
а вечерта ни скрива в своя мрак.
Главата ми замаяна поляга
на рамото ти. Целуни ме пак!
Насред шосето сме на естакада.
Спирачките внезапно спират с вик.
Шофьорите изскачат разгневени.
Не "някаква целувка" - звезден стих,
защото ти най-после ме намери.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados