29 oct 2018, 11:01

Целувки за златната есен 

  Poesía » Para niños
737 1 0

Целувка за златната есен

~ детско ~

 

Къса есента листата…

с тях плете красив килим.

За децата в махалата

тоз` килим е свръх любим.

 Те по него се въргалят,

свирят с есенни листа,

кичат кучето – другарят

във игрите, волността…

Дядовците им се радват,

пийват кипнало вино.

Баби банички раздават,

мишката се скри в сено.

Слънчогледът се кикоти…

рони семките от смях,

а петелът по кюлоти

клюца лакомо от тях.

Майките варят компоти

и туршии, и петмез…

Птици нижат цветни ноти…

Аз не ги държа в кафез.

Златна есен неуморно

обикаля тук и там.

Плодове раздава волно…

Аз целувка ще ѝ дам!

 

Автор - Литатру

 

 

© Величка Богданова - Литатру Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Моя златна есен »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??