24 jun 2014, 20:34

Чай с космически напеви 

  Poesía » Otra
566 0 2

-


Днес лятото се плъзна по паважа,

с липите заличи алеи паркови

и пусна лъч  за тях да ни разкаже

под ароматна чаена запарка.

 

Възпявах седемструнната история

и бягах между нотите чевръсто.

Усмихна ми се дяволът отгоре,

а аз след него трижди се прекръстих.

 

Ята кълвачи  горските клюкари

изпратиха по морза новината.

Лъжата млада с истината стара

се влюбиха в словата ми признати.

 

Спасена от капани виртуозни,

Луната иззад облак запелтечи

и правеше безсмислени прогнози

на някакво космическо наречие.

 

Не я разбирах  мятах се изгубена

(в ръцете, под дланта му, между пръстите),

завивах се със звездните ù губери,

отдадена на чувството невръстно.

 

И помня  за последно ме целуна!

Безсилна да го спра, все още хлипам —

облечена в пижама с пълнолуния

сред лятото, света, и чая липов...

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??