16 feb 2024, 9:32

Чакалня 

  Poesía
131 3 2

ЧАКАЛНЯ

 

... кафето все така горчи и всички влакове са кални,

какви излъгани очи по спирки, гари и чакални! –

дъхти на лед, на студ, на мрак, на бавни радиоуредби,

и просякът е еднокрак след отминаващите бедни,

по целия ли свят вонят? – химическите тоалетни,

из чий ли мозък в тоя Ад сигнална лампичка ще светне? –

 

две кучета, джебчийки три, и пет раздрънкани таксита,

протегнал чашка за пари, клошарят свири компарсита,

не спря на седми коловоз – нанейде отлетя експресът,

не вярвам Бог Иисус Христос да слезе – и да му хареса,

червен, семафорът стърчи! – и глухите край мене чуха –

България все тъй мълчи – разкапан влак в Девета глуха.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??