23 jun 2010, 1:51

Часовете попиват в стената на времето 

  Poesía
485 0 0

Часовете попиват

в стената на времето.

Искам да се скрия

между тях.

 

Там, където светлината

пробива бялото

на листите

и измива написаното

върху тях.

 

Искам да се слея

с думите, които

хвърлям зад

гърба си -

бягайки…

 

Искам –

да ме няма;

да остана –

къс дърво,

откъртено от корен;

отломен камък,

без скала;

пяна от вълна;

роса;

или светлината

на звезда,

изгубена

по пътя…

 

Искам

да ме няма.

Но тогава –

кой би искал –

да го няма?

© Габриела Цанева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??