18 jul 2013, 0:04

Часовоите на страха 

  Poesía
555 0 1

Разкош. Под него –
молещи за грош.
Когато хората са бедни,
дочуват тези с мощ.
На двата поста – долен, горен, 
има часовои. Те бдят.
Спазват реда, отдавна наложен.
Затова са и сложени.
Протест, въстание, нов цар –
каква е ползата, щом там са часовоите?
Стоят при своите, играят на комар,
измерват в залози на хората животите.

Ще дойде ден, когато ще измрат глупците,
които слепи са за часовоите,
и ще решават мъдреците, подкрепяни от своите.

© Димитър Д Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • А дано по скоро да дойде това време
Propuestas
: ??:??