Бели облаци се купчат зад баира,
майско слънце грее над ливади.
Там, над сéлото, народ се сбира.
Там, на гробището... Стари, млади...
Днес задушница е най-свещенна!
Кой с мотика стара, кой с тесла.
С' скръб в душите притаена
чистят гроб на майка и баща.
След минути буря ще настане,
облак черен там ще се разплаче...
И свещица жълта само ще остане
до портрет на мъничко сираче...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados