26 мая 2018 г., 16:56

Черешова задушница 

  Поэзия
531 5 19

          Бели облаци се купчат зад баира,

          майско слънце грее над ливади.

          Там, над сéлото, народ се сбира.

          Там, на гробището... Стари, млади...

 

          Днес задушница е най-свещенна!

          Кой с мотика стара, кой с тесла.

          С' скръб в душите притаена

          чистят гроб на майка и баща.

 

          След минути буря ще настане,

          облак черен там ще се разплаче...

          И свещица жълта само ще остане

          до портрет на мъничко сираче...

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??