Животът е като есента –
мрачен, пронизан от лъч светлина.
Паля цигара, отегчен
от поредния сив есенен ден,
какво да направя сега,
за да ми бъде цветна есента?
Дали е всичко т'ва една лъжа
и фикция за щастие и свобода?
Дали е мрачна моята съдба?
Защо за мен не свършва есента,
а вечно плувам в блатото от самота?
Тъга и черна самота
от раждане до края на света.
Проклятие ли е това или съдба
да бди над мене вечна есента?
Проклятие ли е да нося вечно черен цвят
или е просто черен моят свят?
© Ясен Каменов Todos los derechos reservados