Черно море (Песен на Черно море)
Кораб на мечтите
в едно с Черно море,
в едно като телата ни,
в едно като душите ни.
Море, море на любовта,
потънало в истории,
едно вълните му с пясъка.
Божествено като планина,
изравнява ни с земята.
Черно е от мъките,
безкрайно е от любовта.
Но в слънце се превръща
щом се срещне с любовта.
И като залеза и като изгрева,
и като небето и земята –
изпълва се с цветове
щом прочете светлината,
притаила се в очите ни,
затихнала в ръцете ни
песента на Черно море –
отекнала в нашето сърце,
танц на живота ни – море.
Целуни ме в Черно море,
в ехотен шепот да се слеем.
Люби ме в Черно море,
да останем с целувките,
ласките, прегръдките
в миг и във вечност да ги
превърнем. И да се усмихнем,
танцувайки обладани
в морето на мечтите ни.
18.07.2023
© Лили Вълчева Todos los derechos reservados