24 jun 2023, 8:14

Четете и знайте! 

  Poesía » Odas y poemas, Canción de autor
436 1 0

ЧЕТЕТЕ И ЗНАЙТЕ!

Химн на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Горно Дряново

 

Основата тук се полага

на твоя разумен живот.

Прекрачваш несигурно прага

и литваш към белия свод,

 

обсипан с ченгели, с чертици,

с магически букви, с числа…

На книгата двете корици

за будния ум са крила!

 

Припев:

Паисий с очи вдъхновени

ни гледа от всички ъгли

и сякаш словата свещени –

„Четете и знайте!“ – мълви.

 

Чети и учи упорито

и винаги с плам се стреми

към знания светли, които

огряват духовни тъми!

 

С търпение, с труд и с Наука

се става достоен Човек!

Уверено тръгвай оттука

по пътя трънлив и нелек!

 

Припев

Паисий с очи вдъхновени

ни гледа от всички ъгли

и сякаш словата свещени –

„Четете и знайте!“ – мълви.

 

29.03.2023, 16:24, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??