ЧЕТЕТЕ И ЗНАЙТЕ!
Химн на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Горно Дряново
Основата тук се полага
на твоя разумен живот.
Прекрачваш несигурно прага
и литваш към белия свод,
обсипан с ченгели, с чертици,
с магически букви, с числа…
На книгата двете корици
за будния ум са крила!
Припев:
Паисий с очи вдъхновени
ни гледа от всички ъгли
и сякаш словата свещени –
„Четете и знайте!“ – мълви.
Чети и учи упорито
и винаги с плам се стреми
към знания светли, които
огряват духовни тъми!
С търпение, с труд и с Наука
се става достоен Човек!
Уверено тръгвай оттука
по пътя трънлив и нелек!
Припев
Паисий с очи вдъхновени
ни гледа от всички ъгли
и сякаш словата свещени –
„Четете и знайте!“ – мълви.
29.03.2023, 16:24, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.