Засвирват цветни клавесини
и феникс пее с жарък глас.
Венче от свежи детелини-
четирилистни, сплитам аз.
Четирилистни детелини...
Венче изплитам във екстаз.
За теб набрах ги от полята
на красивата любов -
да ти кичат те косата,
да си с лик щастлив и нов.
Четирилистни детелини...
Венче изплитам ти със зов.
По- нежно и от полъх лек
с венчето си ще те окича
и погледът ти жив, и мек-
без думи- искренност изрича.
Четирилистни детелини...
Усмивката ти ме обича.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados