15.02.2021 г., 21:05 ч.

Четирилистни детелини 

  Поезия » Любовна
484 0 2

Засвирват цветни клавесини

и феникс пее с жарък глас.

Венче от свежи детелини-

четирилистни, сплитам аз.

     Четирилистни детелини...

Венче изплитам във екстаз.

 

За теб набрах ги от полята

на красивата любов -

да ти кичат те косата,

да си с лик щастлив и нов.

     Четирилистни детелини...

Венче изплитам ти със зов.

 

По- нежно и от полъх лек

с венчето си ще те окича

и погледът ти жив, и мек-

без думи- искренност изрича.

     Четирилистни детелини...

Усмивката ти ме обича.

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??