21 abr 2014, 11:47

Чинии да мием! 

  Poesía » Filosófica
495 0 1

ЧИНИИ ДА МИЕМ! :)

 

Снощи виното си пих

И идейка странничка родих

От любовта щом пиеш

Е като чиниите да миеш

 

Хем сред чистата вода

Се къпеш и си пееш

Хем сред нея плуват

Мазнотии и храна

Остатъци боклук лудуват

Че ти иде да полудееш

 

И търкаш лъскаш там

Хвърляш труд голям 

Със пот и сълзи сърце хълца

Чиния чакаш да заскърца 

 

Да можеш свойто отражение

Да срещнеш в чистий съд

И вярваш – този път

Ще лъсне твоето спасение 

 

НО!

 

Мазнотията не ще да слезе 

Мазно мазно ти се плези 

Търкаш с гъбата най-смело 

… Опа Нямаш вече веро 

 

Но не се отчайвай още 

Струват ли си тъжни нощи  

Виж до пукнатата мивка

Чакат съдове с усмивка 

Махай мазната гадинка

Почвай следваща купчинка 

 

Купи  чаши и чинии

През живота вечно мием

И с бодливи прибори се често бием 

А кога ли ще открием

Вазата с цветя

Сред мръсните петна…

 

Но идва и момент когато

С сърцето – ползвана лъжица

Загребем песничка от птица

И с ноти преядем богато

 

И нечия друга гъбка

Направи първа стъпка

С любов да ни умие

Чупливо сърце да зашие 

© Y. Panda Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??