ЧИНИИ ДА МИЕМ! :)
Снощи виното си пих
И идейка странничка родих
От любовта щом пиеш
Е като чиниите да миеш
Хем сред чистата вода
Се къпеш и си пееш
Хем сред нея плуват
Мазнотии и храна
Остатъци боклук лудуват
Че ти иде да полудееш
И търкаш лъскаш там
Хвърляш труд голям
Със пот и сълзи сърце хълца
Чиния чакаш да заскърца
Да можеш свойто отражение
Да срещнеш в чистий съд
И вярваш – този път
Ще лъсне твоето спасение
НО!
Мазнотията не ще да слезе
Мазно мазно ти се плези
Търкаш с гъбата най-смело
… Опа Нямаш вече веро
Но не се отчайвай още
Струват ли си тъжни нощи
Виж до пукнатата мивка
Чакат съдове с усмивка
Махай мазната гадинка
Почвай следваща купчинка
Купи чаши и чинии
През живота вечно мием
И с бодливи прибори се често бием
А кога ли ще открием
Вазата с цветя
Сред мръсните петна…
Но идва и момент когато
С сърцето – ползвана лъжица
Загребем песничка от птица
И с ноти преядем богато
И нечия друга гъбка
Направи първа стъпка
С любов да ни умие
Чупливо сърце да зашие
© Y. Panda All rights reserved.