Чистота
Да изчистим себе си от лошотията,
да, сега да почистим нашата душа!
Да не позволим да ни озлоби немотията,
и ще грейнат отново усмивки на нашите лица.
Да изчистим себе си от лоши мисли,
от лошите хора ние да се освободим!
Да вярваме в Бог и бъдем духовно чисти,
с добрина лошотията заедно ще победим!
Да почистим дома си и мястото на труда,
да заблести от чистота всичко около нас.
Това е радост, щастие и тържеството на духа,
и ще се почувстваме ние по-добре тогаз.
И нека само добри мисли ни спохождат,
за добри дела, за реална и духовна чистота.
Ще бъде чисто и приятелите ни ще дохождат,
с Бог напред, да има вяра в нашите души и сърца!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados