9 ene 2009, 0:47

Чистота 

  Poesía » De amor
536 0 2
Моя малка красавица,
в ръката с кошничка,
носиш ми плод в чиния от слонова кост,
даваш ми свойта любов на поднос.

Де да можех сега
да избърша всяка твоя сълза,
да напръскам твоето лице с роса,
да сложа бисери и перли в твойта коса.

Ти плачеш сега наранена,
сама пред твоя строг господар,
нека мойта душа да е дар
за този страшен тиран.

О, твойте окови ще паднат
над тялото ми хладно,
ще ме погледнеш ти жадно,
с твойта глава на мойте гърди,
ние вечно заедно ще спим...

© Атанас Къшев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Брато, моля ти се просто спри да ми пишеш коментари.
  • Не само красавица, а и еквилибристка...
    Извинявай, обаче - буквалист съм - си представих как се носят кошничка, чиния с плодове и поднос.
    Ми... трудно е...
Propuestas
: ??:??