29 abr 2018, 2:57

Човек или маймуна 

  Poesía » Civil
747 1 2

Полазва тихо непрогледен мрак,

а аз съм на маймунската планета

и Цезар бий се във гърдите пак и пак,

какво ли иска да ни каже?

Разбирам го, за да владее тоз маймунски свят,

определено сила трябва да покаже 

Пренасям се в друг филм, от новините,

със много повече маймуни,

повели ни към друг обречен кръговрат,

за съжаление реален и познат,

представен ни със думи най красиви, 

 във повечето си лъжливи.

И в него, опитвам се да съхраня,

измъчената си природа на човек,

да мисля и да се съмнявам, 

да премълчавам, да обичам,

да не убивам с думи тежки, 

Така  да се отърся от маймунския обрат

и в тоз объркан и измъчен свят 

с частица  гордост и морал,

като човек да си умра,

далеч от всичките маймуни на света.

 

© Дарина Станчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За съжаление си много права ,обидих маймуните .
  • Всъщност, маймуните са прекрасни същества. Не вярвам, че маймунската планета е толкова човешки устроена. Ние, хората, търпим всички тия критики! Права си! Управляват ни нечовешки, но не и маймунски! Поздрав!
Propuestas
: ??:??