Полазва тихо непрогледен мрак,
а аз съм на маймунската планета
и Цезар бий се във гърдите пак и пак,
какво ли иска да ни каже?
Разбирам го, за да владее тоз маймунски свят,
определено сила трябва да покаже
Пренасям се в друг филм, от новините,
със много повече маймуни,
повели ни към друг обречен кръговрат,
за съжаление реален и познат,
представен ни със думи най красиви,
във повечето си лъжливи.
И в него, опитвам се да съхраня,
измъчената си природа на човек,
да мисля и да се съмнявам,
да премълчавам, да обичам,
да не убивам с думи тежки,
Така да се отърся от маймунския обрат
и в тоз объркан и измъчен свят
с частица гордост и морал,
като човек да си умра,
далеч от всичките маймуни на света.
© Дарина Станчева Всички права запазени