2 mar 2017, 18:44

Човекът куче 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
326 2 2

Day after day, alone on a hill,
The man with the foolish grin is keeping perfectly still.

(Paul McCartney)

 

Човекът, дето го сравниха с куче

(защото, божем, свиквал бил със всичко),

присяда, пуснал корени във ниското,

говори си с дръвчета и лисичета.

 

От ниското се виждат всички хълмове

и всички траектории на хората –

те кихат благо, мигат срещу слънцето,

ръми дъждец от тяхното говорене.

 

А слънцето наднича зад баирите

и позлатява облака от слюнки.

Проточва се дъга и май красива е.

Човекът в ниското я гледа влюбено.

 

Онези горе го видяха привечер

и дълго пърхаха над него и се смяха.

Човекът, дето го сравниха с куче,

нахрани кротко със смеха им свободата си.

© Пламен Сивов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво! Прекрасна поезия!🐎
  • "Човекът, дето го сравниха с куче,
    нахрани кротко със смеха им свободата си."
    Замислих се за смирението. Колко трябва да си преживял, за да надскочиш себе си и хората и именно то да балансира вътрешния ти мир, за да се усмихваш...
Propuestas
: ??:??