13 ago 2007, 10:21

Човешкият живот 

  Poesía
525 0 2
Съдби толкоз много, съдби тъй различни,
съдби и на млади, съдби и на стари,
и тези, които са доста трагични,
пропити отвсякъде с тъмни кошмари.

Борба за живот гледаш в болнични стаи,
борба за секунда глътка живот,
борба да не стигнат до техния гроб
и дълго да гледат те своя си род.

Но има такива, които се дават,
без огън и жар те се предават,
а трябва да има голяма борба
и тази борба да е със смъртта!

Съдби толкоз много, съдби тъй различни,
съдби и на малки, на стари, обични,
съдби тъй реални, съдби тъй трагични,
за жалост, за някой те са безлични!

                                                   2002г.

© Галина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Животът е трудна мозайка...." -спомняш ли си този акростих?
    Би било много жалко ако не я подредим до край.
    Поздравявам те за стиха!!!
  • Много интересен житейски стих! Наистина животът е борба. Поздрави!
Propuestas
: ??:??