26 ene 2019, 0:09

Човешкото във мен да завали 

  Poesía
665 6 13

Забрадена сред облачно поле,
луната тази нощ е тънкорога.
Подарък ми е цялото небе,
в което някой е запалил огън -
да разтопи коравите следи
на всички непоканени раздели,
бодлите на яда да изгори,
да лумнат мързеливите недели,
да се разсипят разпилени дни,
подире ми да хукнат хали бесни...
Човешкото във мен да завали,
та да запомня колко сме небесни.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??