Чуден свят
И...какво си постигнал? - те питам.
С бавни и мазни пръсти, до днес,
разчленяваш съдбовния ритъм
на добро, наранено сърце!
Твоят глад заслепено те води
по ръба на реброто, Адам!
Остра болка и зло те тревожат.
В кървавица превърна се сам!
Пак подклаждаш гнева си и страдаш...
Твоят Ад е трапезата Рай!
Здравият смисъл се изпарява.
щом заситиш стомаха си. Трай!
От сълзите на много неволи
е замесен най-чистият хляб!
А солта на потта не отравя.
Тя лекува! Дар дава - богат!
Колко мъдри пословици има!
Те са път - и изпитан,и свят.
Ще постигнеш достойнство и ситост.
Там човек за човека е брат!
И тогава под твоите пръсти
ще се раждат значими дела.
Чуден свят! Той е в нас - непотърсен,
но възможен! Да грабнем мига!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados
е ден за гладуване по лунния календар