21.05.2016 г., 22:01 ч.

Чуден свят 

  Поезия » Философска
444 0 1

                                                    Чуден свят

 

                                  И...какво си постигнал? - те питам.

                                  С бавни и мазни пръсти, до днес,

                                  разчленяваш съдбовния ритъм

                                  на добро, наранено сърце!

 

                                  Твоят глад заслепено те води

                                   по ръба на реброто, Адам!

                                   Остра болка и зло те тревожат.

                                   В кървавица превърна се сам!

 

                                   Пак подклаждаш гнева си и страдаш...

                                   Твоят Ад е трапезата Рай!

                                   Здравият смисъл се изпарява.

                                   щом заситиш стомаха си. Трай!

 

                                   От сълзите на много неволи

                                   е замесен най-чистият хляб!

                                   А солта на потта не отравя.

                                   Тя лекува! Дар дава - богат!

 

                                   Колко мъдри пословици има!

                                   Те са път - и изпитан,и свят.

                                    Ще постигнеш достойнство и ситост.

                                    Там човек за човека е брат!

 

                                    И тогава под твоите пръсти

                                    ще се раждат значими дела.

                                    Чуден свят! Той е в нас - непотърсен,

                                    но възможен! Да грабнем мига!

 

 

                                   

 

                                  

                                  

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А днес
    е ден за гладуване по лунния календар
Предложения
: ??:??