Чакаме отново чудо
да се случи тази нощ.
Да се роди боже чедо,
ой коладе, в звезден кош.
На стобора, вън на двора
Петльо днес стои на пост.
С нас желае да посрещне
скъпия за всички гост.
Бял снежецът го затрупва,
ала Петльо е герой.
Своите перца изтупва
и на поста си е той.
Чакаме отново чудо
да се случи тази нощ.
Да се роди боже чедо,
ой коладе, в звезден кош.
В стаята елхата грее
с празничната си премяна,
а край нея песен пее
цялата рода събрана.
Божа майка щом прегърне
свидна рожбица – сина
и зора навън се сипне
по-добър ще е света.
Чакаме отново чудо
да се случи тази нощ
да се роди боже чедо,
ой коладе, в звезден кош.
Петльо пръв щом види госта,
та нали на пост е днес,
ще извика с пълно гърло
благата за всички вест.
Ой коладе, мой коладе,
млада бога се роди!
Весели се старо, младо,
отпразнувай тези дни!
Случи се отново чудо!
В тайнството на свята нощ
Бог се роди, боже чедо,
ой, коладе в сламен кош.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados