31 mar 2018, 21:51

Чудото след изгрева трети 

  Poesía » Verso libre
943 2 0

 

Ако си по-добър от някого

би ли го съдил и винил ти?

Нищо, че душата ти кърви!

Пристегни силно вените ѝ

с къс от покрова на вярата ѝ!

С останалото нежно завий я!

Под стряха звездна приюти я!

Приласкай я сред мълчание и до

изгрева трети безмълвно я теши!

Безполезното – нима не знаеш?

Ни си посял, не си го садил ти!

Сеячът грижовен, когато реши,

с мотиката на онзи ангел свой

ненужното ще отсече и оплеви.

 

Ако аз съм по-добра от някого,

бих ли го съдила или винила го?!

Премълчаното Е отвъд предела

на досегаемото и на видимото.   

Аз вярвам! Вярвам в Чудото!

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Великден »

20 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??