15 dic 2010, 20:41

Чужди на себе си 

  Poesía » Otra
654 0 1

Въртиш колелета в буксуващо щастие.

Чужда планета с всеобщо нещастие.

Въртиш идеали през високи препятствия.

Чужд си на себе си в свойто нещастие.

 

Несподелени мечти се търкалят по пода.

Чуждите трудности са храна и пред Бога.

Да живееш от нечие кратко препъване

ден подир ден и да смучеш, псувайки.

 

Предали себе си в своите действия.

Без разсъдък, без мисъл от свойте последствия.

Клатещи се тела в безгранично пространство,

лишени от съвест в незаклетото братство.

 

И стоят чужди на себе си сред планина от души.

Срутени кули сред малко искри.

Лумващ пламък сред ято безгласни.

Тътен страшен в глухота и сред пясък.

 

© Криста Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • А кой е Бог и що е богохулство? Възвишените любовни строфи дали не са равностойни по глупост? Огледайте се в обществото и вижте отражението си.
Propuestas
: ??:??