Чувал ли си вечер тишината?
Ти чувал ли си вечер тишината?
Усещал ли си как ме няма пак до теб?
И виждал ли си ти невидимата яма,
що зее на гърдите ми отпред?
На шумна гробница стоял ли си?
И броил ли си ти трупове безчет?
Да бъдеш смел сред бъзльовци опитвал ли си?
А пращал ли си без адрес колет?
Без бъдеще ти планове кроил ли си?
И слушал ли си глупости от мъдрия човек?
Че това безсмислици са ще ми кажеш ли?
Или ще намериш смисъла всеки нов куплет?...
© Преси Todos los derechos reservados