Светът колабира и енергийни вампири,
спускат железни завеси.
С ядрена бездна блъфира Сибир -
клиничен симптом за тежка обсесия.
Не е наложителен тест, изотопи -
причина и повод за този вертеп,
е новият век отгледал циклопи,
повели след себе си глухи и слепи.
Изкопаем Разколников, с кървав топор,
и сенилният янки - знаменит каубой -
светът си поделят, нали са от сой -
не става ли с морков, става с терор.
На мира посветена е папската меса -
глухи в Москва са, и е ням Капитолия.
Унизена Европа със статут на метреса,
край Триумфалната арка лежи полугола.
© Илия Станков Todos los derechos reservados