Oct 23, 2024, 9:35 AM

Циклопи 

  Poetry » Civilian
47 0 0

                Светът колабира и енергийни вампири,
                 спускат  железни завеси.
                 С ядрена бездна блъфира Сибир -
                 клиничен симптом за тежка обсесия.

 

                 Не е наложителен тест, изотопи -
                 причина и повод за този вертеп,
                 е новият век отгледал циклопи,
                 повели след себе си глухи и слепи.

 

                 Изкопаем Разколников, с кървав топор,
                 и сенилният янки - знаменит каубой -
                 светът си поделят, нали са от сой -
                 не става ли с морков, става с терор.

 

                 На мира посветена е папската меса -
                 глухи в Москва са, и е ням Капитолия.
                 Унизена Европа със статут на метреса,
                 край Триумфалната арка лежи полугола.

© Илия Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??