6 feb 2024, 9:27

Cредзимен априлски куплет 

  Poesía
124 2 6

Тази зима без сняг на какво, на какво се надява?
Февруари сърцето си ледно със слънце сменил,
свойта, зимната орис за шепа иглики продава
и мечтае да бъде за мъничко само април.

 

Всички тези жени под дебелите  якета зимни,
с топли длани южняшки да милва в живота веднъж,
и разгалена някоя плахо и нежно да кимне,
да си легне усмихната. После уж топлия дъжд,

 

Малък сечко в нощта в белоснежни звезди ще разпръсне,
по прозореца неин цветя ще рисува от лед...
Тя ще спи, ще е тихо и може би станала късно,
любовта ще опише в средзимен априлски куплет...  

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??