30 ago 2006, 17:52

Цвете на обичта 

  Poesía
747 0 3
Цвете на обичта
Весела Кънчева

Моята обич към тебе
е като малко цвете -
красиво, нежно,
но беззащитно и ранимо.

Да го превърнеш в цвят
прекрасен и голям -
ти можеш, ако го отгледаш
също с много обич…

Ще се изправи тогава то
гордо и най-красиво -
и не ще могат ни ветрове,
ни бури да го прекършат и убият.

Но ти също така можеш
да го убиеш бързо -
с крак като го стъпчеш.
Това от теб зависи само.

А можеш така също
да го убиваш бавно -
с безразличието свое
мъчително, ден след ден…

Затуй те моля, ако си решил
да го убиеш, не се бави -
а бързо ти го направи,
че бавната смърт е най-страшна.

29.08.2006г.
София, България

© Весела Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодара ви, Дими, Вероника и Петинка!
    С много усмивки
    Веси
  • Да,Веси,агонията е кошмар!
    Поздрави,мила!
  • Силна полемика водиш, Веси, с тази обич, твоята, и ще подейства върху този, за когото е насочена! Поздравления!
Propuestas
: ??:??