27 jun 2023, 23:03

Цветно лято 

  Poesía
327 2 9

Рошавото лято

жарко избуя,

с мараня трептяща

къщите застла.

Пътищата морни

прашно укроти

и дори реките

с тишина обви.

Птиците се скриха

в хладния шубрак,

песните си пойни

съхранили в злак.

Даже и тревата

летаргично вън,

кротичко замърка

в цветния си сън.

Вятърко обаче,

палаво горещ,

като майстор спортен,

сръчен, че и вещ,

бурно се развихри,

като на шега,

сблъска ги и ето....

Тихо заваля.

Капчици кристали

сбрали радостта,

сладко напоиха

жадната земя.

Хукнаха децата.

Въздухът запя.

Ех, ти, цветно лято!

Време за игра!

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Шарен ден »

12 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??