26 dic 2020, 10:49

Cветъл път – за връщане. 

  Poesía
272 6 14

Дали си спомням  смътно младостта? Не знам.
Все тичаше – оскъдни мигове за чакане.
Днес всички коловози свършват рязко там –
без гари, сред сема̀фори –  разплакани.

 

Изпращат ме без думи, тихо ден след ден,
цял куфар стихове, понесли са носачите.
А тези черни влакове, приличащи на мен,
така димят  – очите чак ще си изплачете.

 

Какво направих? Нищо. Никъде не бях,
не ми остана изпращач и за прегръщане.
Като искри по пътя, като звезден прах,
чертаят думи светъл път – за връщане.   

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??