Розова багра застила небето,
поточе спокойно се плъзга в полето,
цветни букети красят тревата,
вятърът нежно разлюлява листата,
а сенки чевръсто започват играта.
Зайче от дупка нослето подава,
за глътка свеж въздух очите затваря,
птица тон за песен задава
и половинката от хоризонта отговаря,
а сърненце в храста сладко се прозява.
Аромат на билки ти докосва небцето,
бръм на пчели ти гали ушето,
капки роса ти обливат лицето,
песен на славей изпълва душата,
а мека трева ти гали крачето.
Слънчев блясък косата ти отразява,
роклята бяла на слаб повей се отдава,
в усмивката бисери си ти събрала,
а погледът ти сърцето ми разтопява.
© Радостин Todos los derechos reservados
Поздравления!