23 июн. 2009 г., 23:34

* * * 

  Поэзия
496 0 1

Розова багра застила небето,

поточе спокойно се плъзга в полето,

цветни букети красят тревата,

вятърът нежно разлюлява листата,

а сенки чевръсто започват играта.

 

Зайче от дупка нослето подава,

за глътка свеж въздух очите затваря,

птица тон за песен задава

и половинката от хоризонта отговаря,

а сърненце в храста сладко се прозява.

 

Аромат на билки ти докосва небцето,

бръм на пчели ти гали ушето,

капки роса ти обливат лицето,

песен на славей изпълва душата,

а мека трева ти гали крачето.

 

Слънчев блясък косата ти отразява,

роклята бяла на слаб повей се отдава,

в усмивката бисери си ти събрала,

а погледът ти сърцето ми разтопява.

© Радостин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??