* * *
Смениха се сезоните -
пак зима е сега,
цветята по балконите
замести ги снега.
Изписа той фасадите,
изпъкнаха дори
със сивото си сградите -
той с цвят ги надари!
Затрупа тротоарите,
в движението ред,
по-строг от светофарите,
въведе занапред.
С децата и шейните им
пързулна се на юг,
на старците угрижени
усмихна се напук!
И... приказките има ги -
тук, в тая белота,
вълшебството им винаги
се сипе с простота.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados